HWEALTH

Hwealth is one of the best delivery of Studio Bipolar. We did it’s Architecture and Interior Designing.

Hwealth        : Project Name

2200 sqft               : Built Area

2017   : Completion Year

Lead Architects :  Ujjwal Sagar, Sanjana Mathur

Team :                        Above 

Clients :                  Atul Talwar

Central tree member

Element 1 elevation

Element 2 elevation

Project introduction:

An Indian Health Food startup wanted to create their first gourmet dining experience in the heart of one of Delhi’s busiest markets. Space, once occupied by a fast food joint, was selected for its prime corner location.

The location afforded a sprawling visual connection to the hustle bustle of the plaza outside and also the heavy greenery around. Care was taken to ensure that the design capitalized on this. The concept of being in touch with the natural greenery outside while consuming all natural products inside drove the design forward.

 

The café employs a deep green in its branding and was continued in the overall design of the space. This coupled with earthy tones and materials makes for a fresh and vibrant look. Space was subtly divided into separate seating zones to cater to different customers while making one cohesive whole. Polished pine wood members and thoughtful lighting accent different zones.

Customers enter on the ground floor, where they are greeted by angular pinewood members branching out above to create a canopy that acts as a backdrop for the space. A green metal girder shoots across above, dropping pendant lights over the seating. The girders rigidity strongly contrasts with the disarray and texture of the pine wood canopy above, pulling the space together.

As one makes their way to the upper floor, they are greeted with tall windows that wrap around the space allowing unconstrained views of the outside. The green continues throughout while being complimented by pinewood installations that lend warmth to each seating zone in a separate way. Bar style seating was created up front, facing full height windows to ensure a beautiful scenery for customers looking for a quiet nook to work out of.

A pinewood pergola was created to lend a sense of privacy to the seating along the side of the restaurant. Up down lighting highlights the beauty and sculptural quality of the pine wood vertical members. Pinewood Pallets were in turn used to create a large lighting feature to form a beautiful rustic chandelier over the banquet style, central seating area. Hexagonal tiles in different patterns are laid out randomly and add pops of color throughout the café.

This fresh and natural look is to be repeated in all future expansions of this health food brand.

Address

PLOT NO-285, SECTOR- 28, GURUGRAM, HARYANA-122002

Phone

+91 97117 00104
+91 98111 98942

logo Studio Bi Polar

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

Thank You for Subscribing our Email list.

Pin It on Pinterest